Login

Voorbeelden van leads

Wat is een lead? Wat krijg ik van jullie? Zijn het kwalitatief goede leads? Allemaal vragen die we dagelijks krijgen van onze toekomstige klanten. Om inzicht te geven in de conversie, kwaliteit en prijzen hebben we al heel wat op deze site gezet. Hier vindt u enkele voorbeelden het soort leads dat wij onze klanten sturen.

We hebben de gegevens van leads, contactpersonen en genoemde bedrijven in het interview anoniem gemaakt. Deze leads zijn reeds met complete gegevens aan onze klanten geleverd. Ook kunt u beschikbare leads nog los bijkopen en live bekijken.

We hebben nog meer voorbeelden. Indien u contact opneemt en aangeeft wat u zoekt, zoeken we een passend voorbeeld uit de geleverde leads en sturen die aan u door.

Lead 1: Bedrijf in Recycling zoekt CRM-software voor 500-600 gebruikers

Tekst uit interview: “De activiteiten van dit bedrijf bestaan uit het inzamelen en verwerken van afval. Aangezien de heer X op vakantie is, worden de vragen beantwoord door de contactpersoon, de functioneel beheerder van het CRM-pakket. Zijn functie is business architect ICT en hij is verantwoordelijk voor de CRM-software voor de Benelux. Het uiteindelijke voorstel zal eerst naar de Raad van Bestuur gaan. Er zijn 6500 medewerkers in het bedrijf waarvan er zo’n 500-600 met de software gaan werken. Dit aantal kan wel groeien, maar zal de komende 2 jaar onder de 1000 blijven. Momenteel wordt er gewerkt met X, maar daar wordt het bedrijf te groot voor en ze zijn daarom op zoek naar een wat zwaarder pakket waar alles standaard inzit, zodat ze niet hoeven te werken met maatwerk.” Download complete PDF van dit lead-voorbeeld.

Lead 2: Organisatieadviesbureau op zoek naar website/CMS voor rond 10.000 euro

Tekst uit interview: “Heeft op dit moment een website van een A4tje en deze is al 5 jaar hetzelfde. Omdat deze vervangen en opgebouwd moest worden en hij infomatie zocht is hij hiervoor bij ons terecht gekomen. Voor deze zomer moet alles in kannen en kruiken zijn, geïnstalleerd en in de lucht. Contactpersoon gebruikt CMS ook voor intranet, iedereen moet bij de bestanden kunnen. Men moet kunnen inloggen en er opleidingen kunnen kopen en betalen via PayPal  en Ideal”. Download complete PDF van dit lead-voorbeeld.

Lead 3: ICT-bedrijf dat HRM-software zoekt voor 115 medewerkers

Bedrijf zoekt oplossing voor meerdere problemen dus denkt aan CRM, ERP en HRM. Hierbij een deel van de tekst uit het interview: “Het HRM-pakket zien ze het liefst geïntegreerd in de andere onderdelen van de automatisering. De salarisadministratie wordt uitbesteed, dit kantoor gebruikt hiervoor X. De contactpersoon heeft slechte ervaringen met het geven van budgetindicaties. In principe is alles bespreekbaar, zolang het functioneel is. Na het noemen van 3 klassen, wordt gekozen voor tot 100.000.”. Download complete PDF van dit lead-voorbeeld.

Lead 4: Branche-instelling in de zorg zoekt CRM-pakket voor 10-30-60 mensen

Het bedrijf heeft 90 medewerkers. Contactpersoon kan niet duidelijk zeggen hoeveel er met het CRM-pakket zullen werken. “Het hangt er ook een beetje van af hoe de licentiestructuur van het pakket is opgebouwd. Het kan beginnen met 30, maar ook met 60 en ook met 10.” De mensen werken op kantoor en ook vanuit thuis. Het CRM-pakket moet de workflow ondersteunen. Het bedrijf werkt nu met een Citrix-omgeving. Een webbased systeem kan wel interessant zijn. Contactpersoon kan geen antwoord geven op de vraag of het systeem dan op hun eigen server geïnstalleerd zal worden of het gehuurd zal worden “het hangt van de kosten af”. Het pakket moet samen kunnen werken met X, met hun nieuwe personeel salarispakket (dat ze nog aan het zoeken zijn), Office, Outlook en met hun DMS-systeem van X”. Download complete PDF van dit lead-voorbeeld.

Lead 5: Bedrijf in productie van automotive onderdelen zoek nieuwe software (ERP, CRM, HRM)

Deel uit interview met contactpersoon: “Het bedrijf heeft 2 vestigingen een in het Duitsland en een in Nederland. In Nederland hebben ze 100 medewerkers met 40 werkplekken en in Duitsland hebben ze 60 medewerkers met 15 werkplekken. 10 mensen zullen met het CRM werken, 55 met het ERP en 5 met het HRM. Contactpersoon verwacht een lichte stijging van gebruikers op de Duitse vestiging. Behalve de CRM-software worden de softwarepakketten op beide vestigingen geïmplementeerd. Hun besturingssysteem op kantoor is Windows en op de server hebben ze Windows & IBM.” Download complete PDF van dit lead-voorbeeld.

Lead 6: Ziekenhuis zoekt nieuwe documentmanagement systeem (DMS)

Deel uit interview met contactpersoon: “In het ziekenhuis werken er 7000 mensen. Op de afdeling huisvesting werken er 70 mensen. Het helft van de afdeling zal met het systeem werken. Binnen 2 jaar zal het aantal gebruikers ongeveer hetzelfde blijven. Ze zijn op zoek naar een globaal systeem dat de documenten van projecten beter zal beheren en archiveren. Planning van machines en gebouwen moet er ook in kunnen komen. Het systeem zal de kwaliteitszorg van het bedrijf ondersteunen. Hun wensen staan al bovenaan. Een work-flow module en versiebeheer is belangrijk. De Digitale Handtekening zou interessant zijn. Een webbased systeem zou mooi zijn en ze zouden het waarschijnlijk op eigen server zetten. Er moet een koppeling met Microsoft en Ultimo komen. Een helpdesk en maatwerk is belangrijk. De gebruikers zullen getraind worden.” Download complete PDF van dit lead-voorbeeld.